Actualitate

2018-02-21, 11:32:28

Sucuri expirate, de vânzare la un magazin din Balş

Protecţia Consumatorului Olt a depistat, pe rafturi, la un magazin din Balş, băuturi răcoritoare care puneau în pericol sănătatea consumatorilor. Mai mulţi litri de suc au fost retraşi de la comercializare, ca urmare a termenului limită de valabilitate expirat. Societatea a fost amendată cu suma de 2.000 de lei.

Controalele în sectorul alimentaţiei publice, dispuse de OPC Olt au scos la iveală nu doar nereguli legate de informarea corectă a cumpărătorului, ci şi alte abateri mai grave, care pun în pericol sănătatea consumatorului. 


Comisarii din cadrul Protecţiei Consumatorului Olt au oprit de la comercializare băuturi răcoritoare expirate, aflate la vânzare, într-un magazin din Balş. 


În cadrul ultimelor controale pe alimentaţie publică, au fost verificaţi 30 de agenţi economici, iar la 17 dintre aceştia s-au constat diverse deficienţe legate de informarea corectă a consumatorului. De asemenea, la o societate comercială din Balş, au fost depistate băuturi răcoritoare cu termenul de valabilitate depăşit. Sucurile au fost retrase din circuitul consumului uman, iar amenda aplicată a fost de 2.000 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comisariatului Judeţean pentru protecţia Consumatorului Olt, Tania Trăistaru.


Valoarea totală a amenzilor aplicate de comisarii Protecţiei Consumatorilor Olt, în urma controalelor din sectorul alimentaţiei publice, desfăşurate la agenţii economici de pe raza judeţului, s-a ridicat la suma de 6.000 de lei. Comentarii

Redacţia

2018-02-21 11:32:28

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...