Actualitate

2019-04-17, 10:22:28

Supermarketuri din judeţ, amendate pentru că nu respectau condiţiile de igienă în spaţiile unde erau depozitate ouăle

Pentru că se apropie Paştele, iar în această perioadă creşte consumul, DSVSA Olt a efectuat, luna aceasta, o serie de controale în supermarketuri, laboratoare de cofetărie, în restaurante şi pieţe. Aproape 25 de kilograme de carne au fost retrase de la comercializare şi au fost aplicate trei amenzi unor supermarketuri din judeţ, pentru că nu respectau condiţiile de igienă în spaţiile de depozitare a ouălor.

Specialiştii olteni au efectuat, în această perioadă, controale la societăţile care ambalează, depozitează şi comercializează ouă provenite din comerţul intracomunitar şi din producţia internă. Astfel, au fost verificate 54 de obiective, atât centre de ambalare ouă, cât şi unităţi de vânzare cu amănuntul. A fost aplicat un singur avertisment la un centru de ambalare ouă, pentru evidenţe incomplete, care nu asigura o trasabilitate corespunzătoare, dar şi nerespectarea termenului legal de marcare a ouălor. Potrivit DSVSA Olt au fost aplicate trei amenzi unor supermarketuri din judeţ, pentru că nu erau respectate condiţiile de igienă în spaţiile unde erau depozitate ouăle, dar şi pentru supraaglomerare. Sancţiunile s-au ridicat la 25.000 lei.

DSVSA Olt a verificat şi 23 de unităţi de tip hipermarket/supermarket, laboratoare de cofetărie şi patiserie, unităţi de fabricare a produselor de panificaţie, restaurante şi pieţe agroalimentare. Astfel, au fost găsite nereguli, fiind aplicate trei avertismente şi o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei.
 
Principalele nereguli constatate au fost nerespectarea programelor de autocontrol, nerespectarea compatibilităţii la depozitarea produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, lipsa datelor de identificare (neetichetarea produselor). Totodată, a fost retrasă de la comercializare cantitatea de 24,664 kilograme de carne, preparate din carne şi produse finite, aceasta fiind dirijată către neutralizare.

Comentarii

Redacţia

2019-04-17 10:22:28

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...