Sănătate

2019-06-05, 12:38:03

Suspiciunea de scarlatină de la o grădiniţă din Slatina, infirmată de DSP Olt. Testele de laborator au ieşit negative

Specialiştii DSP Olt au infirmat că micuţul de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 din Slatina are scarlatină. Testele de laborator sunt negative.

Zeci de părinţi care îşi duc copiii la Grădiniţa cu Program Prelungit nr.2 din Slatina pot răsufla uşuraţi. Autorităţile au infirmat cazul de scarlatină de la unitatea de învăţământ din Slatina. În urmă cu trei zile, au fost prelevate probe de la copilul ce era suspectat că ar avea scarlatină. Testele de laborator au infirmat diagnosticul. De teama îmbolnăviriilor, medicii care supraveghează grădiniţa le administraseră copiilor preventiv tratament cu antibiotic.
 
Scarlatina este o boală bacteriană cauzată de streptococul beta-hemolitic. Bolnavii prezintă erupţii cutanate, care acoperă cea mai mare parte a corpului, dureri în gât, ganglioni limfatici măriţi, greaţă, vărsături şi febră mare. Lăsată netratată, scarlatina poate duce la complicaţii grave, care afectează inima, rinichii şi alte părţi ale corpului.

Comentarii

Redacţia

2019-06-05 12:38:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...