Sănătate

2017-10-11, 11:19:21

Sute de copii olteni, afectaţi de infecţii respiratorii şi pneumonii. Oficialii DSP Olt dau din umeri când sunt întrebaţi despre vaccinul antigripal

Reprezentanţii DSP Olt au început supravegherea gripei şi infecţiilor respiratorii acute. Numai săptămâna trecută, în Olt, s-au înregistrat 1.543 de afecţiuni respiratorii şi aproape 400 de pneumonii. Cei mai afectaţi sunt copiii. Grav este că DSP Olt nu a primit nicio doză de vaccin antigripal, deşi au fost catagrafiaţi 30.000 de olteni cu risc şi care doresc să achiziţioneze serul.

Sezonul rece a debutat, iar autorităţile au iniţiat supravegherea gripei şi infecţiilor respiratorii acute şi severe. În săptămâna anterioară, la nivelul judeţului au fost înregistrate 1.543 de infecţii respiratorii acute şi 392 de pneumonii. Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, ponderea este deţinută de grupa de vârstă cuprinsă între 0-19 ani, fiind înregistrată o uşoară tendinţă de creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Deşi autorităţile militează pentru vaccinarea antigripală, fiind considerată cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică, nicio doză din acest ser nu a ajuns în depozitele DSP Olt, în situaţia în care au fost catagrafiaţi 30.000 de olteni, consideraţi cu risc şi care doresc să se vaccineze antigripal în sezonul 2017-2018.

„Nu avem informaţii oficiale privind aprovizionarea cu vaccin gripal”, se arată într-un comunicat al DSP Olt.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră grupele populaţionale: persoanele cu vârsta cuprinsă între 6-64 de ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice, gravidele, medicii şi cadrele sanitare medii şi personal auxiliar din unităţile medicale, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, dar şi adulţii şi copii rezidente în instituţii de ocrotire socială.

Comentarii

Redacţia

2017-10-11 11:19:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...