Sute de doctori şi asistenţi de la Spitalul Slatina au început cursurile gratuite de perfecţionare. Şi medicii de familie se pot alătura proiectului

722 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi din cabinetele şcolare au început cursurile de perfecţionare. În paralel cu aceste cursuri organizate în ţară, 90 de medici vor fi şcoliţi în Italia. Toate cursurile sunt gratuite, pentru că Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina este „Centru de excelenţă pentru instruirea personalului medical”, un proiect în valoare de peste zece milioane de lei, accesat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au reuşit să recruteze 900 de cadre medicale, din care 88 sunt din Piteşti, 722 din Slatina, iar 90 sunt din Capitală.

Managerul de proiect, Mirela Vasile, a precizat că toate cursurile sunt organizate pe parcursul acestui an.

„Dacă îşi doresc să participe la cursuri de perfecţionare şi cadre medicale din cabinetele de medicină de familie se pot înscrie. Încercăm să recrutăm personal şi de la Caracal. Cursurile sunt organizate în această perioadă şi se vor întinde pe parcursul întregului an. Vor primi 18 puncte EMC, o masă caldă şi kitul de practică. Cursul durează patru zile pe săptămână, 6-8 ore pe zi. Este important de ştiut că toţi formatorii au studii universitare, doctorale. În total, în proiect vor participa şi 105 medici, din care 90 vor merge la stagii de practică în Italia, ceilalţi 15 îşi vor obţine competenţele în ţară. Proiectul se va finaliza pe 26 ianuarie 2021”, a spus Mirela Vasile.   

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina este Centru de excelenţă pentru instruirea personalului medical, proiectul fiind cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este de 10.989.612,78 lei, cofinanţarea UE fiind de peste 9.279.116 lei. Obiectivul proiectului este îmbunătăţirea nivelului de competenţe pentru nouă sute de medici şi asistenţi de la cea mai mare unitate medicală din Olt, Piteşti şi Bucureşti.

Astfel, zeci de doctori de la spitalul slătinean de pe secţiile Pediatrie, Neonatologie, Ginecologie, Psihiatrie, Centrul de Sănătate Mintală şi Laboratorul de Sănătate Mintală, Cardiologie, Dializă, Nefrologie, Oncologie, TBC, Diabet, Pneumologie, Medicină Internă, Endocrinologie, Boli Infecţioase şi Dermatologie merg la cursuri de perfecţionare în Italia.