Sănătate

2018-05-16, 18:26:49

Tânără de 19 ani, din Fălcoiu, primul deces de gripă din județ. Aceasta născuse în urmă cu 10 zile

O tânără de 19 ani, din comuna Fălcoiu, a murit miercuri dimineață, la Spitalul de Urgență Craiova. Aceasta a fost diagnosticată cu virus gripal tip A.

Fata, însărcinată în ultimul trimestru, a mers la sfârșitul lunii aprilie, la Spitalul Caracal, acuzând o răceală. A fost internată în secția de Ginecologie și investigată pentru simptomatologie respiratorie. 

„A fost internată pe 28 aprilie, a fost evaluată și s-a pus diagnostic de pneumonie bilaterală bacteriană, imediat a fost pusă sub tratament. Starea pacientei s-a deteriorat pe 4 mai, a și intrat în travaliu, iar în noaptea de 4 spre 5 mai a născut prin cezariană. După naștere a fost dusă în Terapie Intensivă, dar pentru că statea se deteriora în continuare s-a luat decizia transferului la Craiova”, a precizat directorul medical al Spitalului Caracal, medicul Cristina Zâmbrea.

Miercuri dimineață, tânăra mamă a murit la spitalul din Bănie, după ce marți fusese confirmat virus gripal de tip A.

„A decedat astăzi din cauza virusului gripal AH1N1, gripă porcină. A venit la noi cu bronhopneumonie gravă și diagnosticul de AH1N1 a fost pus la noi, după naștere, probabil că a fost dinainte, și s-a decompensat”, a declarat managerul Spitalului de Urgență Craiova, Bogdan Fănuță.

Copilul tinerei de 19 ani s-a născut sănătos, a fost externat, fiind preluat de bunica maternă.

Comentarii

Redacţia

2018-05-16 18:26:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...