Învăţământ

2019-12-13, 14:30:01

Târg de Crăciun, la GPP Nr. 2 Slatina - FOTO

Prima ediţie a Târgului de Crăciun s-a desfăşurat miercuri după-amiază, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Slatina.


Proiectul educativ Târgul de Crăciun este inițiăt de Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 Slatina pentru a marca sărbătorile de iarnă.

Coordonatorii proiectului,  Adela Vărzaru,  Anuța Otea și Mihaela Dicu spun că au pornit de la ideea unor părinți de a continua tradiția târgului de vară, materializand-o în acest proiect inedit aflat la prima ediție.

 ”Feedback-ul favorabil al celor opt ediții ale “Târgului de vară” atat din partea copiilor cat și din partea membrilor comunității locale, ne motivează să demărăm acest proiect care își dorește să devină o tradiție în grădinița noastră. Scopul proiectului Târgul de Crăciun este formarea deprinderilor antreprenoriale la copii prin valorificarea unor obiecte decorative, obiecte utile, calendare, jucării, dulciuri, limanadă, realizate individual sau cu ajutorul adultilor. Dintre obiectivele  proiectului amintesc doar câteva: democratizarea relației grădiniță-familie prin co-interesarea părinților în multiplele aspecte ale actului instructiv-educativ dar și formarea simțului pragmatic prin valorificarea produselor realizate”, explică Mihaela Dicu.

Dascălii si-au propus să transforme serbarea dedicată lui Mos Crăciun și să aducă în fața comunității locale ”Targul de Crăciun”. Acestă acțiune se dorește a avea un impact mai mare asupra copiilor, dar si asupra părintilor.

“Targul de Craciun”atinge  obiective nu doar din sfera educatiei estetice, ci si al celei morale si economice, dat fiind faptul ca prescolarii vor desfasura si actiuni de 'autofinantare'. Reuşita activităţilor propuse se leagă direct de alegerea strategii didactice adecvate, îmbinarea metodelor expozitive cu cele activ-participative, care să ducă la realizarea produselor dorite cu întregul colectiv de copii”, spune Vărzaru Adela, coordonator al proiectului.Comentarii

Redacţia

2019-12-13 14:30:01

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...