Sănătate

2020-02-27, 10:48:00

TELVERDE, pentru informaţii despre coronavirus. 112, doar pentru urgenţe

Ministerul Sănătăţii a operaţionalizat linia TELVERDE pentru cei care vor informaţii despre prevenirea infectării cu COVID-19. Numărul de telefon la care cetăţenii pot cere şi obţine informaţii despre coronavirus este 0800800358.

Potrivit unui comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică, această linie verde a fost înfiinţată pentru ca numărul unic de urgenţă 112 să fie apelat doar de persoanele aflate într-o reală situaţie de urgenţă.

„Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TELVERDE. Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă. Reiterăm faptul că linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!”, se arată într-un comunicat de presă remis de Grupul de Comunicare Strategică.

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID - 19, astfel că nu se poate vorbi de o epidemie, spun autorităţile.
 
„Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat la București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș, este în stare bună și nu prezintă simptome specifice. Pacientul este total izolat de restul persoanelor din spital și se află în monitorizare, clinic și biologic”, se mai arată în comunicat.

Ancheta epidemiologică a fost extinsă pentru a identifica și testa persoanele cu care cetățeanul român purtător al virusului a intrat în contact.

„În prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș sunt în lucru un număr de 17 probe biologice. În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional. În acest moment, un număr de 99 de persoane se află în carantină, iar 5.667 persoane sunt monitorizate la domiciliu”, mai spun autorităţile.


Comentarii

Redacţia

2020-02-27 10:48:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...