Învăţământ

2019-07-01, 12:55:17

Tentativă de fraudă la Bacalaureat. Un elev a fost prins cu telefonul mobil

Incident neplăcut la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat. Un elev care susţinea proba la limba şi literatura română, la Liceul „A. I. Cuza” Corabia, a fost eliminat după ce a fost prins în timp ce încerca să copieze.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Olt, elevul a fost observat de către supraveghetori încercând să copieze cu ajutorul telefonului mobil. Elevul a fost eliminat din examen.

Astăzi, absolvenţii clasei a XII-a, dar şi cei din promoţiile anterioare au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română. Purtătorul de cuvânt al ISJ Olt, Mirela Paraschiv, a precizat că 2.384 de elevi olteni au fost prezenţi la prima probă a Bacalaureatului.

Elevii au avut de realizat, la subiectul 3, un eseu pe baza unui text aparţinând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul Real şi Tudor Arghezi sau Ion Barbu la Uman.

La primul subiect, elevii au avut de realizat un eseu argumentativ privind pregătirea pentru un discurs şi exerciţii la pe text la prima vedere. Textul la prima vedere a fost „Amintiri de la Junimea din Iaşi”, de George Panu.

Subiectul al doilea a fost comun pentru ambele profile: perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu, un fragment din „Venea o Moară pe Siret”.

Marţi, 2 iulie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, elevii dând examen la maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană şi italiană. Miercuri, 3 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate la Bacalaureat 2019, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie, până la ora 12.00. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00.
Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 13 iulie.

Comentarii

Redacţia

2019-07-01 12:55:17

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...