Agricultură

2016-12-20, 14:18:38

Termen prelungit de APIA pentru depunerea acordului prealabil în vederea obţinerii subvenţiei la motorină

Fermierii olteni mai au răgaz trei zile în plus ca să depună la APIA Olt Cererile de solicitare a acordului prealabil pentru a obţine subvenţia la motorină.

APIA a prelungit termenul de depunere al Cererilor de solicitare a acordului prealabil pentru finanţarea aferentă schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2017. Astfel, fermierii olteni pot veni cu aceste cereri până pe 3 ianuarie şi nu până la finalul acestui an, aşa cum a fost iniţial anunţat.


Fermierii olteni nu au fost prea interesaţi să aducă la APIA Olt aceste cereri de acord, şi doar patru sute din nouă sute de potenţiali beneficiari au întocmit şi depus aceste documente.


Acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare se emite de către Centrele judeţene APIA în termen de cel mult 20 de zile lucrătoare de la data depunerii cererii de acord.


Acest ajutor de stat se acordă producătorilor agricoli care îndeplinesc următoarele condiţii, în funcţie de sectorul vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare în care îşi desfăşoară activitatea: să fie înscrişi în Registrul unic de identitate al APIA, să fie înscrişi în evidenţele APIA cu suprafeţele de teren pe care le exploatează, să fie înscrişi în Registrul agricol cu suprafeţele agricole aflate în exploatare, inclusiv pentru spaţiile protejate, iar suprafeţele agricole să fie de minimum un hectar inclusiv, iar parcela să fie de cel puţin 0,3 hectare, cu excepţia suprafeţelor aferente legumelor cultivate în spaţii protejate.

Comentarii

Redacţia

2016-12-20 14:18:38

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro