Economie

2020-09-16, 13:59:10

Termenele stabilite pentru conectarea online a caselor de marcat

A fost aprobată procedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic național de supraveghere și monitorizare a datelor fiscale al ANAF. Termenele depind de categoria în care este încadrat contribuabilul.

Având în vedere obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală se realizează pe categorii de contribuabili cu respectarea următoarelor termene:

a) contribuabili mari - până la data de 30 septembrie 2020;

b) contribuabili mici şi mijlocii – până la data de 31 ianuarie 2021;

c) contribuabilii care achiziţionează aparate de marcat electronice fiscale ulterior datei de 1 februarie 2021 – la data instalării.

Prin excepţie, operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice (offline) au obligaţia completării şi transmiterii declaraţiei prevăzute în anexa 2 la ordin, cu respectarea următoarelor termene:

a) contribuabili mari - până la data de 30 septembrie 2020;

b) contribuabili mici şi mijlocii – până la data de 31 ianuarie 2021;

c) contribuabilii care achiziţionează aparate de marcat electronice fiscale ulterior datei de 1 februarie 2021 – în termen de două zile lucrătoare de la data instalării.

Aceşti operatori economici (offline) vor comunica lunar datele fiscale înregistrate de aparatele de marcat electronice prin intermediul declaraţiei  A4200 .   

 


Comentarii

Redacţia

2020-09-16 13:59:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...