Social

2019-04-22, 16:01:35

Termenul de 60 de zile, în care absolvenţii promoţiei 2019 se pot înregistra ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, începe cu 1 iunie

Tinerii vor avea, şi în acest an, termen 60 de zile de la absolvire pentru a se înregistra la AJOFM Olt, pentru a beneficia de şomaj sau prima de inserţie de 1.500 de lei, în cazul în care se angajează în termen de două luni de la înregistrarea ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Cele 60 de zile încep cu data 1 iunie, fie că vorbim despre cei care au promovat sau nu Bacalaureatul.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă informează absolvenţii promoţiei 2019 că, în termen de 60 de zile de la absolvire, sunt aşteptaţi să se înregistreze în evidenţele instituţiei pentru a beneficia de toate serviciile puse la dispoziţie în scopul integrării  pe piaţa forţei de muncă.

Astfel, absolvenţii instituțiilor de învățământ care se înregistrează în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea forței de muncă în raza cărora își au domiciliul, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, beneficiază de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare.

În cazul absolvenţilor de liceu, indiferent dacă a fost sau nu promovat examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile începe pe 1 iunie 2019, potrivit prevederilor Ordinului Ministrului Educaţiei Naționale conform căruia „cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie în data de 31 mai 2019”.

Elevii care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, dată înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ.

Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţele agenţiilor teritoriale ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt: actul de identitate, în original şi copie; actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie; adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.Comentarii

Redacţia

2019-04-22 16:01:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...