Actualitate

2022-01-03, 11:48:49

Tevatura crucii de pe Casa de Cultură a Sindicatelor din Slatina

Un stâlp de susţinere din zona intrării secundare în Casa de Cultură a Sindicatelor din Slatina ce semăna cu o cruce a fost modificat de autorităţile comuniste, însă s-a reuşit fotografierea imobilului înainte de intervenţie.


Potrivit istoricului Aurelia Grosu, tevatura „crucii” de pe Casa de Cultură a Sindicatelor s-a iscat după ce un stâlp de susținere aplatizat cu rolul de a spori rezistenta unui volum (intrarea secundară în Casa de Cultură) rezultat din proiectare, a fost interpretat ca o reprezentare a semnului crucii.

„S-au găsit "organe vigilente" care au reclamat "crucea" și în timp record brațul se sus al pilonului a fost demolat, rămânând în formă de T.  Dr. Mircea Serbu, care a fotografiat cu mari riscuri case înainte sau în cursul demolării, a înregistrat și "crucea" (probabil că este o fotografie unicat)”, notează istoricul slătinean.


Comentarii

Redacţia

2022-01-03 11:48:49

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...