Agricultură

2019-02-11, 13:54:51

Timp de aşteptare redus pentru fermieri. Opt echipe de specialişti, pregătite pentru a prelua miile de cereri pentru înscrierea în Programul „Tomata”

Direcţia pentru Agricultură (DAJ) Olt se aşteaptă ca peste cinci mii de fermieri olteni să se înscrie în Programul Tomata, în acest an. Pentru a fi redus timpul de aşteptare, conducerea DAJ Olt a mărit numărul echipelor ce vor primi aceste dosare de la cinci, la opt.

Directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu, a precizat că a decis suplimentarea echipelor de specialişti ce vor primi dosarele de la fermieri, pentru că perioada de depunere va fi scurtă, până la 15 martie.

„Avem opt echipe constituite la nivelul Direcţiei care vor primi dosarele de la fermieri, înainte erau doar cinci. Perioada de depunere nu se va schimba, termenul limită fiind de 15 martie, iar HG privind Programul Tomata nici nu a apărut. Aşa vom reuşi să scurtăm timpul de aşteptare al fermierilor, o să fim mai operativi”, a spus Drăghicescu.

Reprezentanţii DAJ Olt se aşteaptă ca, în acest an, să solicite ajutorul de minimis la tomate peste cinci mii de fermieri.

„Ne aştepăm ca, în acest an, peste cinci mii de fermieri olteni să acceseze Programul Tomata, după ce în 2018 am avut 4.600 de cereri. Numărul fermierilor înscrişi creşte de la an la an, iar acest program are un real succes”, a adăugat Drăghicescu.

Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii: să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum o mie de metri pătraţi, să obţină o producţie de cel puţin două kilograme pe metrul pătrat, să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile pe raza cărora se află solariile şi să facă dovada producţiei realizate.

La fel ca în 2018, valorificarea producţiei se va face în perioada ianuarie-mai sau noiembrie-20 decembrie, inclusiv.

Noutatea din Programul Tomata 2019 este că fermierii au acum un termen bine stabilit în care trebuie să depună cererea la Direcţia pentru Agricultură (DAJ) Olt. Astfel, cererea trebuie să fie depusă până la cel târziu pe 15 martie inclusiv, pentru producţia valorificată în perioada ianuarie-mai, respectiv 15 septembrie, inclusiv, pentru roşiile valorificate în perioada noiembrie-20 decembrie. Până acum, fermierii nu aveam niciun termen până la care depuneau cererile de înscriere în Program la DAJ Olt.


Comentarii

Redacţia

2019-02-11 13:54:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...