Eveniment

2017-10-10, 14:24:21

Tinerii din Movileni morţi în accidentul din Austria, repatriaţi după o lună. Înmormântarea va avea loc mâine, în satul Bacea

Cei doi tineri din comuna Movileni, morţi într-un cumplit accident rutier petrecut în Austria, în urmă cu o lună, au fost repatriaţi abia în această dimineaţă, înmormântarea lor urmând să se desfăşoare miercuri.

Ionuţ Datcu şi soţia sa, Ioana, au fost repatriaţi după o lună de la cumplitul accident petrecut în Austria. Autorităţile austriece au aşteptat atât timp pentru a identifica toate victimele, în urma prelevării de probe ADN. Înmormântarea lor va avea loc miercuri, la cimitirul din satul Bacea.

Ionuţ şi Ioana erau pasageri în microbuzul  morţii. Cei doi lucrau în Germania şi veneau acasă pentru a-şi cununa finii. Evenimentul urma să se desfăşoare pe 23 septembrie, în satul Bacea, comuna Movileni, însă cuplul ce urma să se căsătorească a decis să-l anuleze.

Cinci români au murit în accidentul din Austria. Aceştia se aflau într-un microbuz, împreună cu mai mulţi străini. Microbuzul, înmatriculat în România, a ieşit de pe şosea, s-a lovit de un cap de pod şi s-a răsturnat. Una dintre victime a fost catapultată din vehicul.

„Cinci cetăţeni au decedat, iar trei au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă. Persoanele rănite au fost transportate de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale. În acest sens, o echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice se deplasează la spitalul unde se află internaţi cetăţenii români, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a acorda asistenţă consulară. Misiunea diplomatică română sprijină familiile persoanelor decedate în vederea eliberării certificatelor de deces şi a repatrierii trupurilor neînsufleţite”, a precizat MAE.

Comentarii

Redacţia

2017-10-10 14:24:21

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...