TMK Artrom Slatina ia un credit de 25 milioane euro de la BCR, pentru a-și crește capacitatea de producție

Producătorul de țevi TMK Artrom Slatina, controlat de grupul rusesc TMK, a primit o finanțare de 25 milioane euro, pe șapte ani, de la Banca Comercială Română (BCR), pentru a majora capacitatea de producție, a anunțat marți finanțatorul.

Împrumutul va permite producătorului din Slatina - unul dintre cei mai importanți producători de țevi din oțel fără sudură din România - să cumpere o linie de tratamente termice, care este programată să înceapă operarea în al treilea trimestru al acestui an, scrie Agenţia News.ro, citată de profit.ro.

„Ca urmare a investiției, capacitatea anuală a liniei de tratament termic va fi de 160.000 de tone, fiind capabilă să trateze tuburi de până la o grosime a peretelui de 60 de milimetri. Odată cu instalarea acestei noi linii de tratament termic, TMK-Artrom își consolidează prezența pe piață, cu tuburi superioare pentru aplicații mecanice și pentru explorarea petrolului și a gazelor”,
a declarat directorul general al TMK-Artrom, Adrian Popescu.

În august 2016, grupul rusesc TMK, cel mai mare producător de conducte de oțel pentru industria petrolului și gazelor naturale, lua în calcul o majorare de capital și vânzarea unor active pentru a-și reduce datoriile, potrivit Reuters. Grupul deține în România combinatul siderurgic TMK din Reșița și uzina TMK Artrom din Slatina.

Rezultatele TMK sunt afectate în prezent de vânzările slabe de conducte în Statele Unite. Grupul rusesc s-a împrumutat masiv în urmă cu circa opt ani pentru a se extinde pe plan mondial și are în prezent active în Rusia, Statele Unite, Canada, România, Oman și Kazahstan.

Grupul TMK este controlat de către un om de afaceri rus controversat, Dmitri Pumpianski.

TMK Artrom Slatina a raportat pentru 2015 afaceri de 901,4 milioane lei (203 milioane euro), mai mici cu 7% față de 2014, și un câștig net de 2,5 milioane lei.
Compania din Slatina este listată la Bursa de Valori București (BVB) și are o valoare de piață de 332,2 milioane lei (73,8 milioane euro), la ultimul preț de închidere, de 2,86 lei/acțiune.