Actualitate

2020-09-21, 09:50:11

TOP 4 motive să deschizi un magazin alimentar într-o zonă rezidențială din Slatina

În ultimii ani, zonele din jurul orașelor au început să fie împânzite de complexe rezidențiale, iar Slatina nu face excepție de la acest trend. Dacă ești antreprenor și vrei să profiți de construcțiile noi, te poți orienta către deschiderea unui magazin alimentar într-una dintre aceste zone. Pe lângă confortul oferit locatarilor, care nu trebuie să se mai deplaseze până în oraș pentru cumpărăturile de bază, vei avea și alte avantaje, pe care le poți descoperi mai jos.

Iată care sunt principalele motive pentru care merită să deschizi un magazin alimentar într-un complex rezidențial!


1.    Beneficiezi de spații comerciale deja amenajate
Constructorii amenajează de obicei spații comerciale la parterul blocurilor, astfel încât, dacă te gândești să începi o mică afacere într-un complex rezidențial, nu va trebuie să îți mai bați capul cu construcția unuia. Tot ce îți va rămâne de făcut va fi să îl amenajezi. Cum resursele sunt mult mai ușor de găsit, nu ar trebui să îți fie greu să faci rost de ceea ce îți trebuie. Acum poți găsi fără prea mult efort până și diverse tipuri de rafturi pentru magazine, chiar și pentru cele alimentare, așadar amenajarea unui astfel de spațiu nu va mai fi o problemă.

2.    Poți fi primul retailer din cartier
Începerea unei afaceri încă de la darea în folosință a complexului va fi cu siguranță în beneficiul tău, putând să îți creezi astfel o clientelă fidelă. Mai mult, te poți baza pe cerințele locuitorilor pentru a veni în întâmpinarea nevoilor lor și pentru a dezvolta o afacere mică, dar profitabilă. Mizând pe un magazin alimentar, nu vei da greș, mai ales că oamenilor le va fi mult mai ușor să cumpere ceea ce le trebuie de la tine.

3.    Profitul este mai mare în comparație cu cel al unui magazin din oraș
Mai multe studii au arătat ca mulți oameni de afaceri preferă să deschidă magazine alimentare la sat, mai ales că cele de cartier, din orașe, sunt supuse unui risc mai mare de închidere. Mai mult de atât, chiar și marii retaileri se extind în zone rurale, având în vedere că multe complexe rezidențiale nu sunt prevăzute cu spații pentru supermarketuri, ceea ce îți va crea oportunități de dezvoltare. Deschiderea unui mic magazin alimentar îți poate aduce profituri mai mari decât unul deschis la parterul unui bloc din centrul Slatinei sau într-unul dintr-un sat mai apropiat sau mai îndepărtat de oraș.

4.    Poți vinde produse specifice
Magazinele alimentare sunt cele mai căutate când vine vorba de cumpărături în locuri mai izolate, însă nu trebuie să te limitezi neapărat la vânzarea de bunuri de strictă necesitate. Astfel, pentru a-ți crește profitul, poți vinde fructe și legume românești, care sunt la mare căutare. De asemenea, poți miza pe produse specifice și, mai ales, de calitate, pentru cei care au copii.

Deschiderea unui magazin alimentar într-un complex rezidențial este o bună idee pentru cei care sunt la început de drum, dar și pentru cei care vor să se extindă. În jurul orașului Slatina se dezvoltă destul de multe astfel de zone, pe care poți începe să le prospectezi în vederea lansării unei afaceri de succes.

Sursa foto: Pixabay.com


Comentarii

Redacţia

2020-09-21 09:50:11

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...