Actualitate

2018-02-19, 16:55:22

Topitoria care funcţionează lângă Şcoala Priseaca, amendată din nou de Garda de Mediu

Comisarii Gărzii de Mediu Olt au amendat, din nou, firma care deţine topitoria de metale neferoase, situată în apropierea Şcolii Priseaca, pentru neconformităţi.

Comisarul şef al Gărzii de Mediu Olt, Gheorghe Neacşa, a declarat că nu s-a impus suspendarea autorizaţiei de funcţionare.

„A avut loc controlul planificat şi a fost aplicată o sancţiune în valoare de 15.000 lei, pe încălcări privind calitatea aerului. Au fost dispuse măsuri de remediere, dar nu măsuri care să fie din condiţiile actului de reglementare. Dacă erau măsuri care făceau parte din condiţiile actului de reglementare, atunci veneam şi cu propunerea de suspendare a autorizaţiei de mediu”, a declarat Neacşa.

De mai mulţi ani, topitoria de metale neferoase funcţionează foarte aproape de şcoala din comuna Priseaca, firma care deţine această unitate de producţie fiind amendată în repetate rânduri de comisarii de mediu.

„Lângă şcoală funcţionează de foarte mult timp, dar de fiecare dată când am primit o sesizare, ne-am deplasat şi am luat toate măsurile corespunzătoare. Au fost sancţionaţi şi anul trecut, cu măsura remedierii. Măsurile au fost remediate, dacă n-ar fi fost realizate acele măsuri, se făcea o notificare către Agenţia de Protecţia Mediului Olt şi în termen de 60 de zile se propunea suspendarea activităţii. Aceasta este legea”, explica Gheorghe Neacşa,

Comentarii

Redacţia

2018-02-19 16:55:22

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...