Comunitate

2017-05-07, 14:05:12

Topitorii amendate de Garda de Mediu Olt pentru emisii de noxe în atmosferă

Patru topitorii de pe raza judeţului Olt au fost amendate, în luna martie, de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu cu câte 15.000 lei, pentru eliminarea în atmosferă de „emisii fugitive nedirijate”.

Potrivit unui comunicat de presă, remis de Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Olt, au fost aplicate amenzi în cuantum total de 60.000 lei, către patru topitorii de pe raza judeţului. Administratorii topitoriilor nu au folosit instalaţiile de filtrare.

„Nerespectarea obligaţiei prevăzute de art. 59, alin.1,  din Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, de a se supune tuturor cerinţelor legale de a nu elimina în atmosfera emisii fugitive nedirijate, fapta pentru care au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale a câte  15.000 lei pentru fiecare societate (total 60.000 lei)”
, se arată în documentul citat.

De asemenea, o firmă din Caracal a fost amendată de Garda de Mediu cu suma de 50.000 lei, fiind de asemenea emisă notificarea către APM Olt cu propunerea suspendării autorizaţiei de mediu.

 

Comisarii de mediu spun că  societatea nu a respectat condiţiile impuse în  autorizaţia de mediu privind notificarea autorităţii emitente a autorizaţiei de mediu, „cu privire la modificarea condiţiilor care au stat la baza emiterii actului de reglementare precum, şi nerespectarea obligaţiei de a monitoriza factorii de mediu aer, apă şi zgomot cu frecvenţa impusă prin autorizaţie”.

În luna martie, comisarii de mediu au constatat mai multe fapte de natură contravenţională aplicând 10 amenzi în valoare de 175.000 lei.

 

Comentarii

Redacţia

2017-05-07 14:05:12

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro