Comunitate

2021-04-28, 13:57:01

Topul celor mai inteligenți oameni din istorie

Mari savanți care au schimbat lumea prin descoperirile lor au avut și un IQ pe măsură.

Iar publicația Business Insider a realizat un top al celor mai inteligenți oameni din istorie, în care Johann Goethe ocupă primul loc.

Iată cum arată topul:

1. Johann Goethe
- Einstein spunea despre el că a fost "ultimul om de pe pământ care știa totul". Avea un IQ estimat între 210 și 225. Dincolo de faptul că a fost un poet de succes, el a mai fost și un ilustru gânditor și om de știință, fiind una dintre cele mai marcante personalități ale culturii universale. Goethe a trăit între 1749 și 1832. El s-a preocupat de înțelegerea științei și a mediului înconjurător. La un moment dat, Geothe a descris chimia ca fiind "o știință care va avea asupra vieții o influență imensă și amplă aplicare".

2. Albert Einstein - A rămas în istorie pentru Teoria Relativității și pentru celebra formulă E = mc la pătrat, care cuantifică energia disponibilă a materiei. Totodată, Einstein a avut o contribuție majoră și la teoria capilarității, a explicat mișcarea browniană a moleculelor și a făcut descoperiri și în cosmologia relativistă. IQ-ul său a fost estimat între 205 și 225, în funcție de măsurători. De altfel, după moar-tea sa, oamenii de știință i-au analizat cu atenție creierul în încercarea de a explica inteligența acestuia. Ba mai mult au fost unii care au încercat chiar să o cloneze. În orice caz, Albert Einstein rămâne unul dintre cei mai mari savanți din istorie, res-pectat și în zilele noastre. Despre el s-au scris zeci de cărți, s-au făcut 14 filme bio-grafice, dar și jocuri. Astfel, în secțiunea jocuri online NetBet poți accesa slotul Einstein Eureka Moments pentru a te distra cu elemente din viața marelui savant, precum eprubete și alte obiecte ce au avut legătură cu chipul acestuia.

3. Leonardo da Vinci - Cei de la Business Insider l-au plasat pe locul 3, estimând că IQ-ul său era între 180 și 220. Da Vinci a avut talente multiple, fiind pictor, sculptor, arhitect, muzician, matematician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf și scriitor. El a rămas în istorie ca fiind cel mai cunoscut reprezentant al Renașterii italiene. De asemenea, Mona Lisa este probabil cel mai celebru tablou din istorie. În plus, ca inginer el a avut numeroase invenții, aceasta fiind o altă mare pasiune a sa. La un moment dat a fost inginer militar și a proiectat un sistem mobil de bari-cade, capabil să protejeze orașul Veneția de atacuri din exterior. A mai inventat pompe hidraulice și proiectile de mortier. Totodată, Da Vinci a fost fascinat și de zbor, motiv pentru care a conceput diverse aparate. Chiar dacă multe proiecte nu le-a dus la bun sfârșit, prin diverse recomandări ele au fost implementate cu succes după moartea sa.

4. Isaac Newton - IQ-ul său estimat variază între 190 și 200. Isaac Newton a rămas în istorie pentru legea atracției universale. El este omul care practic a revoluționat matematica și mecanica. A mai reușit să dezvolte și calculul diferențial și cel integral cu ajutorul lui Gottfried Wilhelm von Leibniz. Newton a trăit între 1643 și 1727 și este unul dintre cei mai mari savanți din istorie.

5. James Maxwell - Fostul mare fizician și matematician scoțian a rămas în istorie după ce a formulat teoria radiațiilor electromagnetice. IQ-ul său estimat este între 190 și 205. De asemenea, el este unul dintre oamenii de știință pe care Einstein i-a lăudat adesea. Practic, James Maxwell este omul care a contribuit la intrarea în epoca fizicii moderne, având și el o contribuție importantă în domenii precum teo-ria relativității și mecanică cuantică.
Comentarii

Redacţia

2021-04-28 13:57:01

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...