Tot mai mulţi copii olteni afectaţi de boala Gură-Mână-Picior

Îngrijoraţi că micuţii lor nu mănâncă, sunt apatici şi au ulceraţii la nivelul gurii şi membrelor, părinţii dau fuga la medici. Numărul copiilor afectaţi de această infecţie virală creşte de la o zi la alta, iar reprezentanţii DSP Olt au precizat că virusul poate provoca adevărate epidemii.

Numărul copiilor din judeţ diagnosticaţi cu boala Gură-Mână-Picior creşte de la o zi la alta. Infecţia virală afectează colectivităţile din creşe şi grădiniţe, dar şi bebeluşii.
Alarmaţi de numărul mare de cazuri, specialiştii DSP Olt susţin că acest virus poate provoca adevărate epidemii.


„Boala Gura-Mână-Picior este o infecţie virală, cei mai afectaţi fiind preşcolarii, cu vârsta între doi şi şase ani. Şi bebeluşii şi copiii mai mari pot face această infecţie, pentru că se transmite deosebit de uşor. Virusul implicat face parte din categoria enterovirusurilor şi se numeşte Coxsackie şi este responsabil de adevărate epidemii, mai ales în creşe şi grădiniţe. Este de departe cauza cea mai frecventă de apariţie a ulceraţiilor la copii. Calea de transmitere cea mai frecventă este cea oral-fecală. De asemenea, se transmite prin tuse, strănut, prin contactul direct cu leziunile de la nivelul pielii, dar şi prin intermediul obiectelor contaminate”, susţin specialiştii DSP Olt.


Aceştia recomandă ca micuţii bolnavi să fie izolaţi la domiciliu sau în secţii de specialitate, pentru limitarea răspândirii infecţiei, aplicarea riguroasă a măsurilor de igienă, supravegherea colectivităţilor pe perioada maximă de evoluţie de până la 30 de zile şi raportarea numerică a cazurilor depistate către DSP Olt.