Sănătate

2019-05-27, 14:30:39

Tot mai mulţi părinţi, trimişi cu bebeluşii la o ecografie de şold. Medic: „Nu este invazivă, nu radiază, este un screening care poate fi făcut şi gratuit”

În ultimii ani, neonatologii de la Spitalul Slatina le recomandă părinţilor să le facă bebeluşilor o ecografie de şold, pentru a fi exclusă displazia de şold. Medicii spun că este important ca investigaţia să fie făcută.

Ortopedul pediatru de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Gabriel Dorobanţu, a precizat că ecografia de şold nu este invazivă.

„Şi eu recomand tuturor părinţilor să facă o ecografie de şold bebeluşilor. Vorbim de un screening, o ecografie de şold este importantă, nu este invazivă, nu durează mult. Este păcat că nu sunt foarte mulţi ecografişti în Slatina care să aibă această competenţă, pentru că îţi trebuie o pregătire”, a spus medicul de la spitalul din Slatina. 

Acesta a precizat că a crescut predispoziţia bebeluşilor de a se naşte cu displazie de şold.

„Numărul de naşteri nu mai este acelaşi, vârsta la care mamele fac copii a urcat şi atunci avem cumva o predispoziţie către o displazie de şold. Sarcinile sunt cu probleme pentru multe femei. Acest tip de investigaţie nu este costisitoare. Este gratuită, se poate face prin Casă. Şi atunci de ce nu ar fi făcută de părinţi!? Pentru că doar aşa pot descoperi dacă micuţul are sau nu ceva. Acest screening are legătură cu implicaţiile pe care le are decizia femeii de a face copii mai târziu”,
a adăugat medicul Gabriel Dorobanţu.


Comentarii

Redacţia

2019-05-27 14:30:39

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...