Social

2020-09-16, 11:20:00

Toţi beneficiarii Centrului Spineni, testaţi pozitiv cu COVID-19, vor fi internaţi în spital

Focarul de la Centrul de îngrijire şi asistenţă Spineni numără, în prezent, 61 de cazuri de coronavirus, 44 sunt persoane asistate şi 17 angajaţi. Totţi cei 44 de beneficiari confirmaţi vor fi internaţi în spital.

Marţi după amiază au venit şi o parte din rezultatele testelor prelevate de la angajaţii Centrului Spineni. Astfel, 17 persoane care se aflau la lucru în tura de luni au fost confirmate cu noul coronavirus.

„17 angajaţi care erau la lucru în tura de luni, când a fost testat pozitiv primul beneficiar al Centrului Spineni, au fost confirmaţi cu COVID-19. Mai sunt de venit rezultatele pentru ceilalţi angajaţi ai centrului, care nu erau la lucru în ziua depistării primului caz”, a precizat Rădiţa Piroşca, directorul DGASPC Olt.

Potrivit acesteia, DSP Olt a decis internarea în unităţi sanitare a tuturor beneficiarilor confirmaţi cu COVID-19.

„Avem deja 19 beneficiari care au fost transferaţi la Spitalul Caracal. Toţi cei infectaţi cu coronavirus vor ajunge la spital”, a adăugat şefa DGSAPC Olt. 

Miercuri, în jurul prânzului, au sosit rezultatele celorlalte teste, 16 dintre ele fiind pozitive. Prin urmare, sunt 44 de beneficiari şi 33 de angajaţi ai centrului confirmaţi cu noul coronavirus.

Direcția de Sănătate Publică Olt a stabilit o serie de măsuri pentru Centrul de îngrijire: carantinarea pentru o perioada de 14 zile, începând cu data de 15.09.2020, ora 15:00; izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariați prezenți în centru la declanşarea anchetei epidemiologice; restrângerea activităţii într-un pavilion (pacienţii şi personal cu rezultat negativ); spațiile rămase libere vor fi decontaminate (dezinfecţie cu o firmă specializată), în data de 16.09.2020, urmată de mutarea activităţii în spaţiul decontaminat. Repetarea operatiunii de dezinfecţie a spaţiului ocupat în prezent, în data de 18.09.2020; carantinarea la domiciliu a personalului care a intrat în contact direct cu cazuri confirmate, care a fost investigat, sub supravegherea medicilor de familie; repetarea testării în ziua a opta a tuturor persoanelor carantinate, atât în centru, cât şi la domiciliu.
Comentarii

Redacţia

2020-09-16 11:20:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...