Actualitate

2018-12-24, 12:58:59

Toţi porcii din gospodăria de la Osica de Sus, unde a fost confirmat un nou focar de pestă porcină, au fost omorâţi

Virusul pestei porcine se extinde în judeţ, comuna Osica de Sus fiind şi ea afectată. Reprezentanţii DSVSA Olt au confirmat prezenţa virusului într-o gospodărie din Osica, iar toţi porcii din această curte au fost ucişi preventiv.

Autorităţile au dispus măsuri pentru prevenirea extinderii pestei porcine la nivelul gospodăriei din Osica de Sus, unde doi porci au murit din cauza temutului virus.

„În urma confirmării diagnosticului, gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială şi au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia gospodăriei. Centrul Local de Combatere a Bolilor întrunit astăzi, 24 decembrie, a dispus, pentru prevenirea răspândirii bolii, uciderea preventivă a porcinelor din gospodărie”, se arată într-un comunicat al DSVSA Olt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSVSA Olt, medicul Venera Popa, în afara celor doi porci mor'i din cauza pestei, proprietarii din Osica de Sus mai deţineau alţi trei porci. Aceştia au fost ucişi astăzi, 24 decembrie. Ancheta epidemiologică se află în plină derulare şi nu se ştie exact cum s-au îmbolnăvit suinele.

Sute de porci au fost ucişi la nivelul comunelor Rusăneşi şi Cilieni, iar proprietarii au fost despăgubiţi. În afara focarelor din localităţile Rusăneşti, Cilieni şi acum Osica de Sus, virusul a fost confirmat şi la doi porci mistreţi din pădurea aflată pe raza comunei Dăneasa.

Comentarii

Redacţia

2018-12-24 12:58:59

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...