Comunitate

2020-02-25, 14:56:32

Transportatorii din judeţ, afectaţi de epidemia de coronavirus. „Pierd cam 6.000 de euro pe lună pentru un singur camion”

Un transportator din Piatra-Olt, care deţine trei camioane şi făcea săptămânal curse spre Italia, este grav afectat de epidemia de coronavirus. Omul spune că are firma de şase ani, însă acum se gândeşte că îşi va pierde afacerea din cauza blocajului.

Olteanul de 51 de ani spune că îi este teamă să mai plece în Italia, pentru că la întoarcere ar trebui să stea două săptămâni în carantină. Omul facea transport pentru Pirelli, iar acum se teme să nu îşi piardă afacerea.

„Sunt probleme mari, fabrica unde urma să mergem este închisă din cauza epidemiei de coronavirus. Am înţeles că la vamă o să mă ţină obligatoriu 14 zile în carantină. Săptămâna trecută, pe 21 februarie, m-am întors în ţară din Italia, de la Torino. Îmi este teamă că îmi pierd afacerea, pentru că aceasta este treaba mea, făceam zilnic această cursă. Este afacerea noastră de familie, aveam o cursă fixă pe care o făceam săptămânal tur-retur, Slatina-Torino. Luam de aici şi duceam acolo, pentru Pirelli duceam. În vamă nu am avut probleme pe 21 februarie când m-am întors, doar că au fost cozi din cauza camioanelor. Nici pe teritoriul Italiei nu au fost probleme. Nu se aflase încă. A fost decizia noastră să nu mai plecăm la drum, să nu ne blocăm pe undeva”, a spus bărbatul de 51 de ani.

Acesta spune că va avea pierderi de 6.000 de euro pe lună, dacă nu va relua cursele. Mai mult de atât, va intra în imposibilitate de plată, pentru că toate camioanele le-a achiziţionat prin credit bancar.

„Mai am prieteni în Italia care fac tot curse şi mi-au spus că pe ei i-au blocat în garaj, nu le-au mai dat voie să plece, pentru că nu ştiau ce ordine se mai dau şi să nu apuce cine ştie pe unde. Ei sunt români angajaţi la companii din Italia. Avem prejudicii mari din cauza acestei epidemii de coronavirus, avem camioanele luate în leasing. Noi trebuie să producem, pentru că din asta trăim. Nu ştiu când se va da drumul. Noi ne luăm cursele de pe bursa de transporturi. Pe bursa de mărfuri sunt multe curse spre România, dar văd că nu le ia nimeni. Mi-am făcut un calcul şi pierd cam 6.000 de euro pe lună pentru un singur camion. Avem trei camioane, cu unul facem Italia, celelate două în ţară. Sper să nu le sistăm pe toate. Avem rată 1.300 de euro pentru un camion, iar la o semiremorcă 380 de euro. Dacă ne oprim o lună, este grav pentru noi. Chiar mă gândeam ce facem cu camioanele. Suntem şi noi în aşteptare. Nu ştim ce decizie să luăm. Nu ştiu ce se va întâmpla, în Italia rafturile magazinelor sunt goale, lumea este izolată în case, nu este nimeni pe străzi”, a spus afaceristul oltean.

Comentarii

Redacţia

2020-02-25 14:56:32

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...