Administraţie

2019-11-14, 14:56:35

Transportul public în comun din Slatina, 100% cu autobuze electrice. Emil Moţ a semnat contractul de finanţare

Transportul public în comun din Slatina se va desfăşura doar cu autobuze electrice, odată cu implementarea unui proiect privind înnoirea parcului de vehicule al companiei Loctrans, contractul de finanţare fiind semnat de primarul Emil Moţ.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a explicat joi, într-o conferinţă de presă, că opt dintre cele zece autobuze vor intra pe liniile de transport locale, în timp ce două vor sta în autobază, ca rezerve.

Valoarea totală a finanţării cu fonduri europene depăşeşte 25 de milioane lei. Proiectul vizează şi achiziţia a zece staţii de încărcare pentru autobuze.

„Am semnat şi contractul de finanţare pentru proiectul «Înnoirea parcului de vehicule prin achiziţia de autobuze ecologice», finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de 25.193.472 lei. Investiţia constă în achiziţionarea a zece autobuze ecologice - vor fi total electrice, dar şi a zece staţii de încărcare electrică lentă, în autobaza din strada Drăgăneşti unde s-a mutat Loctrans. Vă voi spune şi liniile de transport local pe care vor circula aceste autobuze: unul pe linia 1C, unul pe linia 2, două autobuze pe linia 3, trei autobuze pe linia 4, un autobuz pe linia 5B şi în depou vom avea două autobuze de rezervă în caz de necesitate”, a declarat Emil Moţ.

Noile autobuze vor fi dotate la standarde actuale.

„Toate cele zece autobuze electrice au specificaţii tehnice pentru condiţiile de deal, dotate cu sistem audio-video de informare a călătorilor, sistem de comunicaţii, wifi pentru călători, rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă şi pentru cele care se deplasează cu cărucioarele rulante, butoane de oprire, semnale sonore pentru persoanele nevăzătoare, suport de biciclete în spate”, a mai spus primarul.

Municipalitatea urmează să mai primească încă opt autobuze electrice, în cadrul unui proiect tot cu fonduri europene, accesat de Ministerul Dezvoltării.

„Schimbăm şi trecem pe electric cu totul. La ora actuală, cele zece autobuze sunt suficiente pentru transportul urban din Slatina, dar sunt necesare şi celelalte opt care acum sunt în licitaţie la MDRAP, pentru că oraşul nostru nu va rămâne la acest stadiu, se va extinde, şi vom explica, la momentul potrivit, cum”, a conchis Emil Moţ.

Comentarii

Redacţia

2019-11-14 14:56:35

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...