Sănătate

2019-06-03, 13:28:45

Trei cazuri de scarlatină, confirmate în judeţ. O suspiciune, la o grădiniţă din Slatina

Trei cazuri de scarlatină au fost confirmate în judeţ, pe parcursul acestui an. Sunt suspiciuni că un alt copil, de la o grădiniţă din Slatina, a făcut boala.

Autorităţile aşteaptă rezultatele testelor de laborator.

„Avem trei cazuri confirmate în Slatina, în acest an, toate sunt în colectivităţi de preşcolari şi şcolari. Mai sunt suspiciuni că un alt copil este bolnav, însă se aşteaptă rezultatele de laborator. Probele sunt lucrate la Spitalul Slatina sau în Laboratorul DSP Olt. Medicul care supraveghează colectivitatea îi pune pe colegii copilului, dar şi pe contacţi, preventiv pe tratament cu Ospen. Dacă este infirmată scarlatina, tratamentul este întrerupt”, a spus purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

Suspiciunea de scarlatină este la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 din Slatina, unde colegii micuţului vor fi puşi deja pe Ospen.

Scarlatina este o boală bacteriană cauzată de streptococul beta-hemolitic. Bolnavii prezintă erupţii cutanate, care acoperă cea mai mare parte a corpului, dureri în gât, ganglioni limfatici măriţi, greaţă, vărsături şi febră mare. Lăsată netratată, scarlatina poate duce la complicaţii grave, care afectează inima, rinichii şi alte părţi ale corpului.

Comentarii

Redacţia

2019-06-03 13:28:45

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...