Învăţământ

2020-06-24, 16:04:51

Trei elevi din judeţul Olt, eliminaţi din a doua probă scrisă a Bacalaureatului

Trei absolvenţi ai clasei a XII-a din judeţul Olt, care au susţinut a doua probă scrisă a Bacalaureatului, au fost eliminaţi, miercuri, din examen, pentru că au încercat să copieze.

Elevii sunt de la Liceul Tehnologic "Petre S. Aurelian Slatina", Liceul Danubius Corabia şi Liceul Tehnologic "Constantin Brâncoveanu" Scorniceşti. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei, alţi 183 de elevi au fost absenţi.

2.729 de candidaţi au fost prezenţi. Nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depășească valoarea maximă de 37,3 grade Celsius.

Ultima probă, cea la alegere  a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00. Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 - 19:00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 - 12:00.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Comentarii

Redacţia

2020-06-24 16:04:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...