Social

2020-10-06, 10:47:16

Trei firme, din judeţul Olt, amendate pentru munca la negru

Controalele inopinate efectuate de inspectorii ITM Olt au scos la iveală, în luna septembrie, o serie de nereguli. Trei societăţi au fost amendate pentru munca la negru. Mai exact, un restaurant din Corabia, o societate de comerţ din Vultureşti şi una din Cilieni, care are obiect de activitate fabricarea uleiului, aveau persoane la lucru fără a le încheia contract individual de muncă.

În luna septembrie 2020, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 265 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură. 

În urma controalelor efectuate, s-au identificat 344 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 223 sancțiuni, din care 207 avertismente și 16 amenzi în valoare totală de 88.000 lei.

De asemenea, trei firme au fost amendate pentru munca la negru.

În luna septembrie 2020, inspectorii de muncă au identificat trei persoane care desfășurau muncă nedeclarată. O persoană la o societate din Corabia, obiect de activitate restaurant, amendă  aplicată fiind 10.000 lei . O altă persoană la o societate din Vulturești, obiect de activitate comerț,  amendă în acest caz fiind 20.000 lei, şi o persoană la o societate din Cilieni, obiect fabricare ulei, amendă 20.000 lei”, a precizat Bogdan Ţucă, inspector ITM Olt.  

Alte deficienţe constatate în timpul controalelor au fost neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților a  contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini; nepurtarea în spații inchise, de către lucrători, a măștilor de protecție, neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS CoV2.


Comentarii

Redacţia

2020-10-06 10:47:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...