Trei firme din judeţul Olt au încadrat în muncă 20 de ucenici. Salariul acestora, subvenţionat cu 1.125 de lei

Pentru a încuraja încadrarea în muncă a persoanelor care nu au o calificare, societăţile care îşi formează profesional angajaţii la locul de muncă primesc o subvenţie de 1.125 de lei pentru fiecare ucenic angajat. Un salon de înfrumuseţare din Slatina şi două societăţi de confecţii textile din judeţ, respectiv Caracal şi Drăgăneşti-Olt, au angajat 20 de ucenici.

Societăţile care îşi formează profesional salariaţii la locul de muncă beneficiază de o subvenţie de 1.125 de lei pentru fiecare persoană angajată, cu condiţia ca raporturile de muncă să fie încheiate pe o perioadă de minimum un an. În situaţia în care contractul nu este respectat, societăţile returnează banii primiţi. În judeţul Olt, potrivit datelor furnizate de AJOFM Olt, trei societăţi au încadarat în muncă 20 de ucenici.

„Ucenicia este calificarea la locul de muncă. Avem trei firme, un coafor din Slatina, care a încadrat o persoană, pe o perioadă de un an, şi două societăţi de confecţii textile cu 19 persoane, încadrate pe o perioadă de 24 de luni. Perioada maximă de încadrare a ucenicilor este de trei ani. Dacă societăţile renunţă la ei în perioada în care şi-au luat angajamentul să menţină raporturile de muncă, atunci vor returna banii primiţi de la Agenţie”,
a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache.

Soluţia este avantajoasă atât pentru angajator, cât şi pentru persoanele care nu reuşesc să-şi găsească de lucru din cauză că nu au o specializare. Cu toate astea, puţine sunt societăţile care încadrează în muncă ucenici, în ciuda subvenţionării salariului.