Cultură

2018-10-25, 14:25:51

Trei instituţii de cultură din judeţ se comasează. Reducerea cheltuielilor, motivul reorganizării

Trei instituţii de cultură vor funcţiona sub aceeaşi conducere, începând cu 1 ianuarie 2019. Este vorba despre Școala Populară de Arte, Centrul de Promovare a Culturii și Ansamblul „Doina Oltului”.

Consilierii judeţeni au aprobat astăzi un proiect de hotărâre cu privire la înfiinţarea Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Olt, care va reuni trei instituţii de cultură, Școala Populară de Arte, Centrul de Promovare a Culturii și Ansamblul Profesionist „Doina Oltului”. Sediul noii instituţii de cultură va fi pe strada Lipscani, unde în prezent funcţionează Ansamblul ƒ„ƒDoina Oltului". Printr-o hotărâre ulterioară, Consiliul Judeţean va numi un manager interimar pe o perioadă de maximum 120 de zile calendaristice.

Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt, spune că principalul motiv al acestei reorganizări o reprezintă reducerea cheltuielilor.

„Astăzi, în ședința Consiliului Județean, s-a aprobat comasarea celor trei instituții, Școala Populară de Arte, Centrul de Promovare a Culturii și Ansamblul «Doina Oltului» sub aceeași umbelă, încercând să avem o mai mare suplețe a aparatului administrativ al celor trei instituții. Noua instituție va cuprinde trei secții, fiecare din cele trei instituții comasate fiind secție a noii structuri. Această decizie de comasare am luat-o pe baza unei analize pe care am făcut-o în ultimii doi an și am constatat că e nevoie de această reoganizare”, a precizat preşedintele CJ Olt.

Mai mult, acesta a precizat că nu vor avea loc disponibilizări.


Comentarii

Redacţia

2018-10-25 14:25:51

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...