Sănătate

2019-05-03, 13:48:50

Trei medici angajaţi la Ambulanţa Olt. Fostul urgentist, Cornel Fulga, a promovat concursul şi este doctor pe ambulanţă

Pentru că mai mulţi doctori au ieşit la pensie, reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt au angajat, prin concurs, alţi trei medici. Printre cei admişi se numără şi medicul Cornel Fulga, protagonistul unui scandal în urmă cu şase ani, acesta fiind dat afară de la UPU Slatina în 2009 şi în 2012, după ce a fost acuzat de nerespectarea sarcinilor de serviciu.

Purtătorul de cuvânt al SJA Olt, medicul Alin Dinu, a precizat că trei medici au fost angajaţi în aprilie.

„Avem un deficit de personal la Ambulanţa Olt, dar faţă de alte judeţe stăm bine. A fost un concurs în aprilie şi au fost angajaţi trei medici, pentru că trei au ieşit la pensie”, a spus medicul Alin Dinu.

Printre cei care au promovat concursul se numără şi Cornel Adrian Fulga, medicul care a fost dat afară de două ori de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

În 2012, doctorul Fulga rămânea şomer, după ce un bărbat de 65 de ani din Găneasa a fost adus la Spitalul Judeţean Slatina, unde a fost văzut de acesta. Motivând că pacientul era în stare de ebrietate, Fulga a decis să îl trimită la secţia Psihiatrie a spitalului. Câteva ore mai târziu, în noaptea de 11 spre 12 februarie 2012, pacientul a decedat.

După acest prim episod, conducerea spitalului a decis desfacerea contractului de muncă, motivând că doctorul Fulga nu şi-a respectat sarcinile de serviciu.

Nu a fost prima dată când medicul Cornel Fulga a fost acuzat de malpraxis. Acesta a fost dat afară din spital şi în anul 2009, după ce un pacient de 63 de ani a murit în faţa UPU Slatina, unde tot el era de gardă, plimbat fiind între secţii timp de mai multe ore.

În afară de medicul Cornel Fulga, au mai fost angajaţi la Ambulanţa Olt şi medicii Sorin Morlova şi Adriana Geapană.

Comentarii

Redacţia

2019-05-03 13:48:50

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...