Trei medici slătineni se şcolesc pentru a putea face intervenţii laparoscop. Operaţiile de la SJU Slatina ar putea fi minim invazive

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina îşi diversifică periodic serviciile. Pentru acest lucru sunt cooptaţi specialişti noi, iar medicii participă la cursuri de perfecţionare. Aşa se face că trei doctori slătineni se şcolesc, în această perioadă, pentru a obţine competenţe necesare efectuării de intervenţii laparoscop. Prin aceste intervenţii, pacienţii vor beneficia de operaţii minim invazive, cu un timp mai rapid de recuperare.

La nivelul celei mai mari unităţi medicale din judeţ încep să se închege echipe care pot aborda o patologie tot mai complexă. Aşa s-a ajuns ca la nivelul SJU Slatina să aibă loc intervenţii de zece ore, medicii de la Compartimentul de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială efectuând şase astfel de intervenţii în ultimul an şi jumătate.


Directorul medical al SJU Slatina, medicul Cătălin Pătru, a precizat că pe tot mai multe secţii se coagulează echipe multidisciplinare care abordează o patologie complexă.   


„La nivelul SJU Slatina se fac lucruri care nu se făceau până acum. Cel mai important este crearea de echipe multidisciplinare care pot aborda o patologie complexă. Acest lucru se întâmplă pe Compartimentul de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială, unde medicii de aici fac intervenţii tot mai grele. La Urologie avem trei medici tineri, care colaborează, se ajută între ei şi pot să abordeze şi patologie complexă. La fel şi la Ortopedie, pentru că începem să ridicăm stacheta. Acolo unde avem medici tineri care se implică, lucrurile se schimbă”, a spus Pătru. 


Directorul medical al spitalului din Slatina spune că, tot pentru diversificarea serviciilor medicale, trei chirurgi efectuează cursuri de specializare pentru a putea efectua intervenţii laparoscop. 


„Pe partea de intervenţii chirurgicale laparoscopică suntem tot în creştere, medicii noştri se duc la cursuri. Când vor definitiva cursurile, vom face şi endoscopie intervenţională. Cătălin Dudu, Gabriel Chiriac, Radu Ene sunt medicii care vor putea lucra în endoscopia intervenţională. Aparatul îl aveam, doar medicii trebuie să aibă atestat pentru a putea face intervenţii cu acest aparat. Acum se fac endoscopii, dar partea de endoscopie intervenţională poate fi executată după ce obţii un atestat”, a adăugat Pătru.