Social

2021-06-07, 11:01:56

Trei muncitori la negru au fost depistaţi, în luna mai, la o societate agricolă din Schitu

O societate din localitatea Schitu, care are ca obiect de activitate agricultura, a fost depistată în luna mai, de către inspectorii ITM Olt, cu trei persoane care munceau fără forme legale. Valoarea amenzii aplicate este de 60.000 de lei.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat, în luna mai,  223 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură. 

„În luna mai 2021, inspectorii de muncă au identificat trei persoane care desfășurau muncă nedeclarată (agent economic din Schitu, obiect activitate agricultură), agentului economic care le folosea fiindu-i aplicată o amendă în valoare de 60.000 lei”, transmite ITM Olt. 

Alte deficienţe constatate sunt: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție; neefectuarea controlului medical periodic.


Comentarii

Redacţia

2021-06-07 11:01:56

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...