Trei obiective, aprobate de consilierii locali caracaleni. Spitalul Caracal, tot mai aproape de reclasificarea în unitate medicală de rang trei

Visul caracalenilor de a avea un spital de rang trei în localitate este tot mai aproape de a fi realizat. Astfel, Consiliul Local Caracal a adoptat, săptămâna trecută, hotărârea prin care au fost înfiinţate cinci linii de gardă, Maternitatea Caracal, rezultată din fuziunea dintre Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie, şi Compartimentul de Psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal Caracal.

Cele trei obiective au fost aprobate de consilierii locali, săptămâna trecută, în vederea reclasificării Spitalului Municipal Caracal de către Ministerul Sănătăţii de la gradul IV la gradul III de competenţe.

Astfel, medicii caracaleni vor asigura permanenţa la Radiologie, Laborator, Neonatologie, Ortopedie şi Psihiatrie.

Managerul Spitalului din Caracal, medicul Daniela Buiculescu, a declarat că era mare nevoie de aceşti medici şi pe timpul nopţii. 

„Vom avea linii de gardă la Radiologie, Laborator, Neonatologie, Ortopedie şi Psihiatrie. Aceste linii de gardă ne sunt necesare pentru un act medical mai bun. Aveam o parte dintre ele, de exemplu, la Laborator medicul era chemat de la domiciliu. Radiologul avea program până la ora 20.00 şi chiar era nevoie de el şi pe timpul nopţii. Acum vom avea o gardă normală. Sunt costuri în plus pentru spital pentru a se asigura continuitatea asistenţei medicale 24 de ore din 24 ore”,
a spus Buiculescu.

Compartimentul de Psihiatrie va funcţiona într-o clădire veche ce va fi reabilitată


Medicul Daniela Buiculescu spune că era nevoie şi de Compartimentul de Psihiatrie, pentru că foarte mulţi pacienţi au nevoie de internare, pentru a fi trataţi. Psihiatria va funcţiona într-o cădire veche din incinta spitalului ce va fi reabilitată.

„S-a aprobat şi înfiinţarea acestui Compartiment de Psihiatrie, până acum aveam doar un cabinet în policlinică. Sunt foarte multe cazuri care necesită internare, mai ales că avem medici pentru a înfiinţa acest compartiment. Chiar avem şi o clădire veche din incinta spitalului pe care o reabilităm pentru acest Compartiment. Când vom avea toate avizele, o să începem reabilitarea acestui spaţiu”, a adăugat Buiculescu.

Prematurii vor putea fi îngrijiţi la Maternitatea Caracal


Tot în şedinţa CL Caracal, de săptămâna trecută, a fost aprobată înfiinţarea Maternităţii Caracal, care ia naştere din fuziunea Neonatologiei cu Ginecologia.
 
„Totodată, s-a aprobat şi înfiinţarea Maternităţii. Avem o natalitate bună în zonă şi trei medici la Neonatologie. Putem trata aici prematuri, pentru că se obţine cu greu un transfer la spitale superioare, Slatina, Craiova, din cauza lipsei de locuri. Aşa ne-am gândit să înfiinţăm aici şi Maternitatea Caracal, rezultată din fuziunea Neonatologiei cu Obstetrica şi Ginecologia. Ne mai trebuie ceva aparatură. Ne-am propus reclasificarea spitalului, de la grad IV, la grad III, iar cu sprijinul primăriei vom reuşi. Va fi în avantajul întregii comunităţi. Ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai repede, dar depine şi de forurile superioare şi de avize”,
a conchis Buiculescu.