În săptămâna 15-22 septembrie, DSVSA Olt a efectuat 18 controale la unităţi de procesare carne, unităţi de depozitare a produselor de origine animală şi nonanimală, în trei supermarketuri, restaurante, fast-food-uri şi în cantine ale grădiniţelor cu program prelungit.
Dacă la cele trei cantine ale grădiniţelor cu program prelungit nu au fost probleme, inspectorii DSVSA Olt au descoperit nereguli grave în trei restaurante din judeţ, de unde au fost reţinute de la comercializare aproape 53 de kilograme carne şi produse din carne, pentru că acestea nu erau etichetate corespunzător şi aveau ambalajele deteriorate.
Potrivit datelor furnizate de purtătorul de cuvânt al DSVSA Olt, medicul Venera Popa, pentru că deficienţele constatate au fost grave, specialiştii olteni au emis o ordonanţă de suspendare a activităţii pentru un restaurant, care a fost şi amendat cu 2.000 lei.
Invocând legislaţia în vigoare, specialiştii DSVSA Olt nu fac public numele unităţilor publice descoperite cu nereguli, care pună în pericol sănătatea oltenilor.