Învăţământ

2020-01-28, 14:01:24

Trei şcoli din Olt, incluse în programul Masă Caldă

Elevii de la şcolile din Osica de Jos, Spineni-Alunişu şi Leleasca vor primi o masă caldă în cadrul unui program-pilot pe care Guvernul urmează să-l aprobe.

Potrivit proiectului de hotărâre de guvern ce aşteaptă aprobarea, este vorba despre următoarele sume ce vor fi alocate fiecărei unităţi de învăţământ din judeţ: Şcoala Gimnazială Osica de Jos – 212.000 lei, Şcoala Gimnazială sat Alunişu, comuna Spineni – 137.000 lei, Şcoala Gimnazială Leleasca – 115.000 lei.

„Sunt şi trei şcoli de la noi din judeţ cuprinse în acest program, la Osica de Jos, Alunişu-Spineni şi Leleasca. Au fost trimise propuneri pentru şcoli din comunităţi defavorizate”, a declarat inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Olt, Victor Iacobescu.

Programul pilot „Masa caldă în şcoli” va fi dezvoltat în 150 de şcoli – proiectul de OUG fiind publicat de ministerul Educaţiei încă din 16 ianuarie 2020 . Măsura vine după ce în decembrie anul trecut fusese publicat un alt proiect de OUG care prevedea extinderea de la 50 de şcoli la 100 a acestui program, cu menţiunea că în anul 2019 s-a constata că în unele şcoli în care proiectul a fost pilotat din 2016 abandonul şcolar a fost eradicat.

Cele 150 de unități învăţământ cu grade de complexitate și particularități educaționale diferite, propuse pentru a fi cuprinse în program sunt dispuse echilibrat la nivel național, în medii rezidențiale diverse – Urban (mare, mic, central, periferic)/ Rural (mare, mic, accesibil, greu accesibil, izolat), și vor avea statut de unități de învățământ pilot, conform prevederilor legale în vigoare, în care se va implementa programul.


Comentarii

Redacţia

2020-01-28 14:01:24

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...