Comunitate

2018-11-27, 13:15:26

Trei sute de localnici din Rusăneşti au blocat accesul echipelor de medici de la DSVSA Olt

Sătenii din comuna Rusăneşti au reuşit, marţi, să-i alunge pe reprezentanţii DSVSA Olt, care veniseră să le ucidă porcii, după ce în localitate au fost confirmate trei focare de pestă porcină africană.

Cu toate acestea, reprezentanţii DSVSA se vor întoarce miercuri în localitate, când vor încerca să le explice cetăţenilor de ce este nevoie de această măsură drastică.

Aproximativ trei sute de localnici din Rusăneşti au creat un lanţ uman şi nu i-au lăsat pe cei de la DSVSA Olt să intre în comună pentru a le ucide porcii.

Primarul din Rusăneşti, Alexandru Chirea, spune că oamenii nu vor renunţa şi vor bloca acesul autorităţilor şi miercuri.

„Cei de la DSVSA Olt au plecat, dar vor reveni miercuri. Porcii au rămas în gospodării nu s-a atins nimeni de ei. La nivelul localităţii să mai avem 50-60 de porci mari plus două sute din cei mici ce erau crescuţi pentru anul viitor. Nu se rezolvă nimic dacă ne omoară porcii, pentru că nu mai avem niciun focar. Localnicii sunt foarte revoltaţi, supăraţi, se simt umiliţi. Şi-au împărţit vorbe grele cu cei de la DSVSA Olt şi nu i-au lăsat să intre în localitate. În pădure, unde este focar, nu se ia nicio măsură şi vin să-i ia pe cei din gospodării, care sunt sănătoşi. Oamenii nu renunţă, supărarea este mare, mai ales că suntem în prag de Crăciun”, a spus primarul din Rusăneşti.

Poliţiştii şi jandarmii fuseseră trimişi în localitate după ce mai mulţi oameni s-au strâns în faţa primăriei din localitate, nemulţumiţi de decizia privind uciderea porcilor.

Potrivit DSVSA Olt, la nivelul localităţii Rusăneşti au fost confirmate trei focare de pestă porcină africană. Primarul comunei, Alexandru Chirea, spune că alte 29 de probe au fost luate de la porcii din gospodăriile învecinate focarelor, însă toate au fost negative. Cu toate acestea, s-a luat decizia ca toţi porcii de pe raza localităţii să fie omorâţi.

Aceeaşi acţiune a fost desfăşurată, luni, în localitatea Cilieni, unde au fost ucişi 28 de porci.

Comentarii

Redacţia

2018-11-27 13:15:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...