Sănătate

2020-05-29, 13:06:23

Ultimele două cazuri de coronavirus din Olt, raportate de GCS. 80 de îmbolnăviri, de la începutul pandemiei

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, vineri, cele două cazuri de coronavirus de joi, numărul total al îmbolnăvirilor din judeţul Olt, de la începutul pandemiei şi până în prezent, ajungând la 80.

Cele mai noi cazuri sunt o asistentă medicală din Blocul Operator al Spitalului Județean de Urgență Slatina şi un bărbat din Iancu Jianu internat în data de 26 mai 2020, cu simptomatologie specifică infecției Covid-19, la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Potrivit unor surse, bărbatul este angajat la firma de salubritate a primăriei din localitate.

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.982 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 191 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.829 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1240 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov și Harghita, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 182 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.371 de  persoane. Alte 95.176 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 421.451 de teste.   

Comentarii

Redacţia

2020-05-29 13:06:23

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...