Social

2019-04-09, 13:31:26

Un cămin pentru bătrâni va fi construit de la zero, la Fălcoiu. Rădiţa Piroşca: „Va fi un centru modern, care să îndeplinească orice nevoie a unei persoane cazate aici”

Pentru că mulţi bătrâni din judeţ se află pe liste de aşteptare pentru a prinde un loc în cămine, DGASPC Olt vrea să construiască un centru nou la Fălcoiu. Căminul va avea 50 de locuri şi va dispune de spaţii de cazare, de recuperare, dar şi pentru socializare şi consiliere. Finanţarea va veni de la CJ Olt, în acest an urmând a fi efectuat cel puţin studiul de fezabilitate.

Reprezentanţii DGASPC Olt vor să construiască de la zero un centru pentru bătrâni. Directorul general DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, a precizat că a fost identificat un spaţiu la Fălcoiu, unde urmează să fie amplasat noul cămin pentru bătrâni, ce va avea 50 de locuri. 

„Avem ca propunere, şi cu siguranţă va fi adoptat în proiectul de buget al Consiliului Judeţean Olt, pentru că noi primim fonduri de la forul judeţean care ne-a sprijinit permanent în îmbunătăţirea condiţiilor atât pentru copii, cât şi pentru persoanele vârstnice, construcţia unui centru nou de îngrijire şi asistenţă, la Fălcoiu. Acolo am identificat un spaţiu generos, unde vom construi de la zero un cămin nou. Vor fi respectate nu doar standardele de cazare, dar vor fi spaţii şi pentru celelalte activităţile. Va fi un centru modern, care să îndeplinească orice nevoie a unei persoane ce se află într-o rezidenţă. Acest centru va avea o capacitate de 50 de locuri şi va dispune atât de spaţii pentru găzduire, cât şi pentru reabilitare, recuperare, socializare şi consiliere. Efectiv, de tot ce au nevoie persoanele vârstnice”,
a spus Rădiţa Piroşca.

Construcţia centrului ar putea începe în acest an, în funcţie de termenele în care este finalizată documentaţia.

„Anul acesta vom face studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic. În funcţie de procedurile şi termenele de achiziţie, vom demara construcţia în acest an sau cel mai târziu la începutul lui 2021”,
a adăugat Piroşca.

Evaluare şi restucturare în centrele DGASPC Olt


Specialiştii DGASPC Olt evaluează, în această perioadă, cele trei centre de la Slatina, Spineni şi Şopârliţa, în fiecare urmând să rămână cel mult 50 de persoane, aşa cum prevede legislaţia. Totodată, se va întocmi un plan de restructurare. Piroşca a dat asigurări că nu va pleca nimeni din aceste cămine.

„Mai nou, avem ca obligaţia ca în centrele rezidenţiale capacitatea să nu depăşească 50 de locuri. Suntem într-un proces de restructurare, serviciile sociale se regândesc. În această perioadă, suntem în proces de evaluare a beneficiarilor şi de restructrare până la capacitatea de 50 de locuri pentru persoanele cu handicap. Noi avem trei servicii: la Slatina, Spineni şi Şopârliţa, unde capacitatea depăşeşte 50 de locuri. Este un proces de durată, pentru că trebuie să creăm servicii alternative pentru beneficiari. Din acest motiv, accesul la servicii este limitat în acest moment, dar nu va pleca nimeni din căminele noastre. Însă am început şi noi, aşa cum prevede lege, să facem un plan de restructurare”, a conchis Rădiţa Piroşca.


Comentarii

Redacţia

2019-04-09 13:31:26

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...