Sănătate

2019-06-19, 14:35:10

Un centru de îngrijiri paliative se va deschide la Piatra-Olt. Medic oncolog: „70 la sută din pacienţii Secţiei de Oncologie a Spitalului Slatina primesc tratament paliativ”

Oltenii diagnosticaţi cu boli grave, în fază terminală, nu au niciun centru pentru astfel de îngrijiri, unde suferinţa să le fie alinată. Oncologul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, medicul Bogdan Vătu, spune că un astfel de centru va fi deschis la Piatra-Olt.

Oncologul Bogdan Vătu are şi un atestat de îngrijiri paliative, ce îi permite să îngrjiească şi pacienţii în fază terminală.

Medicul de la spitalul slătinean spune că un centru privat pentru îngrijiri paliative va fi deschis la Piatra-Olt.

„Nu există compartiment de îngrijiri paliative de stat în zona de sud a ţării. La Craiova sunt două centre private şi se mai deschide încă unul. În judeţul Olt, urmează să se deschidă la Piatra-Olt un centru medical care are şi îngrijri paliative”,
a spus oncologul Bogdan Vătu.

Acesta a precizat că 70 la sută din pacienţii care ajung pe Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au stadii avansate de boală şi primesc tratament paliativ.

„70 la sută din pacienţii care se internează pe secţie ajung să primească tratament paliativ. Tratamentul paliativ nu înseamnă neapărat tratamentul pe ultima sută de metri, ci este tratamentul suportiv al pacientului care suferă de o boală incurabilă. Se poate întinde pe mai mulţi ani. Pacientul în fază terminală are propriile protocoale de tratament. Îngrijirea paliativă nu cuprinde doar partea de tratament, se numeşte îngrijire holistică şi este inclus tratamentul psihologic şi medicamentos”, a adăugat Vătu.

Comentarii

Redacţia

2019-06-19 14:35:10

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...