Actualitate

2020-02-11, 15:07:20

Un chinez a ajuns în Caracal. A fost supravegheat de medici pentru a vedea dacă are semne ale infecţiei cu coronavirus

Un alt chinez a ajuns în judeţ. Acesta s-a stabilit la Caracal şi a fost monitorizat de medici din cadrul DSP Olt ca să se asigure că nu prezintă semne ale infecţiei cu coronavirus.

Luna aceasta, patru chinezi au ajuns în judeţul Olt, fiind stabiliţi în Corabia şi Slatina. Ultima persoană întoarsă din China în judeţ s-a stabilit la Caracal.
 
„În perioada 1-10  februarie 2020 au fost identificate pe teritoriul judeţului patru persoane de naţionalitate chineză, ce s-au întors în ţară, prin Aeroportul Otopeni. Doi medici din Secţia de boli transmisibile a DSP Olt au fost  nominalizaţi cu activitatea de monitorizare zilnică. Se înregistrează date privind prezenţa sau absenţa următoarelor semne sau simptome clinice: tuse, febră, greutate în respiraţie, dureri de cap a celor patru persoane”,
spun cei de la DSP Olt.

Persoana din Slatina de naţionalitate chineză nu are semne clinice de boală, dar este în continuare monitorizată de către medici. Cei doi chinezi din Corabia, care au părăsit zona şi s-au mutat în Teleorman, au şi ei o stare de sănătate bună.
 
Cel sosit recent în Caracal se află în continuare sub supravegherea medicilor.

„Pe 10 februarie 2020, ora 15.00, urmarea discuţiilor cu reprezentanţii Serviciului de Imigrări de pe lângă Inspectoratul de Poliţie Olt au identificat că în 29 ianuarie 2020, prin Aeroportul Otopeni a intrat o persoană chineză cu destinaţia de domiciliu Caracal. DSP Olt a luat legatura imediat cu persoana chineză care a pus la dispoziţie informaţiile solicitate. Persoana este clinic sănătoasă. Monitorizarea zilnică se face până inclusiv în a 14-a zi de la data sosirii în ţară”, mai spun cei de la DSP Olt.

Comentarii

Redacţia

2020-02-11 15:07:20

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...