Comentariul Gazetei

2019-06-28, 14:51:18

Un Congres în plus sau în minus

PSD se va reuni în cel puţin trei Congrese, până la sfârşitul anului, incluzându-l pe cel de sâmbătă. Nu ştiu dacă e bine sau rău, dar cred că cel puţin unul este inutil. Expun mai departe de ce.

La Congresul de mâine, Viorica Dăncilă îşi va cimenta poziţia pe care o are în partid, după plecarea lui Dragnea la închisoare. Având în vedere că nu există contracandidaţi importanţi, premierul va deveni preşedinte ales al PSD, iar în funcţiile de preşedinte executiv şi de secretar general îşi va impune oameni care îi sunt, cel puţin acum, fideli. Teoretic, Dăncilă va prelua toată puterea în partid.
Ulterior, înainte de prezindeţiale, poate chiar în luna iulie, PSD se va reuni într-un nou Congres în care să-şi desemneze candidatul la prezidenţiale. Nu prea contează cine va fi acela.

După prezidenţiale, spre sfârşitul anului, vom avea un nou Congres, de această dată la termen, ordinar, pentru că expiră mandatele vicepreşedinţilor. Totodată, trebuie organizate alegeri şi pentru funcţiile ce vor fi câştigate sâmbătă - preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general. Abia atunci se joacă!

Îmi place să cred că v-aţi dat seama din conţinutul ultimelor trei paragrafe de ce, la Congresul din 29 iunie, nu candidează nici Paul Stănescu, nici Gabriela Firea, nici Marcel Ciolacu şi nici măcar Marian Oprişan, deşi acesta a declarat că o susţine pe Viorica Dăncilă.

Comentarii

Redacţia

2019-06-28 14:51:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...