Agricultură

2020-01-10, 14:03:16

Un fermier din Obârşia vinde şi acum roşii autohtone, în Piaţa Zahana. Sistemele de încălzire i-au permis să aibă chiar şi 20 de grade în solarii

Ionuţ Victor Radu, care are solarii pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi, la Obârşia, vinde şi acum roşii autohtone în Piaţa Zahana din Slatina. Fermierul spune că a reuşit să producă roşii până în decembrie graţie sistemelor performante de încălzire.

Acesta mai are de vânzare aproximativ 500 de kilograme de roşii.

„Am reuşit să produc roşii până în decembrie datorită centralelor foarte bune pe care le am. Şi vremea m-a ajutat, pentru că plantele au avut lumină şi nici nu a fost foarte frig. Eu reuşesc să fac 15-18 grade Celsius noaptea, poate chiar şi 20. Pe 30 decembrie am scos ultimele plante din solarii, pentru că deja pregătim terenul pentru noile culturi. Mai am 400-500 de kilograme de roşii pentru vânzare”, a spus Ionuţ Radu.

Acesta a precizat că oltenii nu se prea înghesuie să cumpere roşii în extrasezon. Mulţi sunt sceptici că sunt produse în solariile din Obârşia, deşi fermierul deţine toate documentele.

„Nu prea avem vânzare, deşi eu mi-am făcut promovare. Nu se consumă nici roşiile de import, nici acestea. Mulţi sunt sceptici, s-au obşinuit să nu consume roşii în extrasezon. Sper să-mi permit financiar să produc în această perioadă şi anul acesta, pentru că toate costurile de producţie sunt foarte ridicate. De Revelion am vândut kilogramul de roşii cu cinci lei, acum sunt şapte”, a adăugat fermierul oltean.

Acesta mai vinde în piaţă ceapă verde şi salată, trufandale produse tot în solariile sale din Obârşia.
 

Comentarii

Redacţia

2020-01-10 14:03:16

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...