Administraţie

2016-02-24, 15:42:03

Un milion de lei, finanţare nerambursabilă de la Primăria Slatina pentru ONG-uri

Un milion de lei este suma pe care Primăria Slatina o dă în acest an ONG-urilor şi persoanelor fizice care propun proiecte nonprofit de interes local. Fondurile sunt nerambursabile, iar printre condiţiile pe care beneficiarii trebuie să le îndeplinească se numără o cofinanţare de 10%.

Suma alocată este mai mare faţă de anul trecut, când programul a avut o finanţare de aproximativ 700.000 lei. Pot aplica pentru finanţare nerambursabilă atât persoane fizice, cât şi organizaţii nonprofit cu proiecte ce vizează cultura, sportul, cultele religioase, învăţământul, sănătatea sau rezolvarea unor cazuri sociale. Finanţările nerambursabile trebuie însoţite de o contribuţie a beneficiarului de minimum 10%, din valoarea totală a finanţării.

 

„Consiliul Local al municipiului Slatina, în temeiul calităţii sale de autoritate finanţatoare, acordă finanţări nerambursabil pentru activităţi nonprofit de interes general, în conformitate cu prevederile Legii 350/2005. Scopul programului este stimularea persoanelor fizice sau juridice din municipiu în realizarea unor obiective de interes public. Beneficiarii direcţi sunt persoane fizice sau juridice fără scop patrimonial, asociaţii sau fundaţii constituite conform legii sau culte religioase recunoscute conform legii”, spune viceprimarul Slatinei, Cristian Bircea. Programul anual propriu pentru acordarea de finanţări nerambursabile alocate de la bugetul local pentru anul 2016 mai trebuie să treacă de votul consiliului local.


Modul în care au fost alocate fondurile nerambursabile, anul trecut, a generat mai multe nemulţumiri din partea unor aleşi locali. Aceştia s-au plâns de o lipsă de transparenţă cu privire la proiectele ce au primit finanţare. Din acest motiv, la nivelul legislativului local, a fost înfiinţată o comisie care să verifice cheltuirea finanţării nerambursabile acordată de la consiliul local. În 2015, cea mai mare finanţare venită de la Primăria Slatina s-a ridicat la 175.000 lei, bani care au ajuns la Asociaţia Nagual pentru proiectul „Autismul vorbeşte, e timpul să asculţi!”.

Comentarii

Redacţia

2016-02-24 15:42:03

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...