Comunitate

2018-10-18, 12:55:08

Un nou focar de pestă porcină africană, confirmat la graniţa judeţului Olt. Director DSVSA Olt: „Se menţin restricţiile ca şi la celălalt focar”

Încă un caz de pestă porcină africană a fost confirmat, joi, în județul Teleorman. Este vorba despre o îmbolnăvire a unui porc în localitatea Cucuieți, comuna Scrioaștea, tot în apropiere de judeţul Olt.

Directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt, Veronel Bolborea, a declarat că noul focar cuprinde ca zonă de supraveghere doar terenuri extravilane din comuna olteană Văleni.

„Ştiu despre ce este vorba, se menţin restricţiile ca şi la celălalt focar, sunt aceleaşi reguli. Am vorbit şi cu domnul comandant al Poliţiei şi s-au instituit filtre pe toată zona dintre Olt şi Teleorman. La noul focar, zona de supraveghere cuprinde doar o porţiune din extravilanul comunei Văleni, nu este o zonă populată, şi nu face obiectul supravegherii animalelor din zona respectivă”, a explicat Bolborea.

Nouă localităţi din judeţul Olt se află deja în zona de supraveghere a focarului de pestă porcină africană, după ce existenţa virusului a fost confirmată, marţi, în localitatea Slobozia Mândra din judeţul Teleorman, la limita cu Oltul. Este vorba despre localităţile: Scărişoara, Plăviceni (comuna Scărişoara), Jieni (comuna Rusăneşti), Rusăneşti, Cilieni, Potlogeni (comuna Tia Mare), Tia Mare, Doanca (comuna Tia Mare) şi Izbiceni.

Inspectorii sanitar-veterinari din Olt vor inspecta 3.000 de exploataţii cu un efectiv total de 8.000 de porci.

Comentarii

Redacţia

2018-10-18 12:55:08

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...