Eveniment

2020-03-30, 09:42:52

Un nou lot de echipamente de protecţie, distribuit spitalelor din Olt, ambulanţei şi pompierilor

Un nou lot de echipamente de protecție a ajuns în județul Olt, urmând ca materialele să fie distribuite, prin intermediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt, către instituțiile care luptă împotriva răspândirii noului tip de coronavirus.

otrivit unui comunicat remis de ISU Olt, este vorba despre 1.600 de măști de protecție, tip FFP2 și FFP 3 și 1.430 de combinezoane de protecție vor ajunge în această perioadă la Spitalul Județean de Urgență Slatina, Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, Serviciul de Județean de Ambulanță Olt, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt, Direcția de Sănătate Publică Județeană Olt și Spitalul Municipal Caracal.

„Echipamentele, achiziționate de Guvernul României, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, vor fi utilizate de către personalul medical și forțele de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

El a adăugat că, până în acest moment, prin dispoziții ale Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a distribuit către instituțiile cu atribuții în gestionarea pacienților suspecți sau confirmați cu noul coronavirus, peste 2.000 de măști de protecție, 1.680 de combinezoane de protecție și 30 de litri de dezinfectant de nivel înalt, pentru suprafețe critice și instrumentar medical.

Comentarii

Redacţia

2020-03-30 09:42:52

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...