Sănătate

2019-11-29, 14:03:18

Un nou pediatru, la Spitalul Slatina. Angajarea, primul pas spre înfiinţarea Unităţii de Primiri Urgenţe Pediatrie

Un nou pediatru va fi în slujba copiilor din judeţ, după ce medicul Elena Şelaru a obţinut 263,95 de puncte la concursul pentru ocuparea unui post de medic specialist, organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Este prima etapă în procesul de înfiinţare a Unităţii de Primiri Urgenţe Pediatrie din cadrul Spitalului Slatina, medicul urmând să fie încadrat aici.

Deşi reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au scos la concurs două posturi de medic pediatru pentru înfiinţarea Unităţii de Primiri Urgenţe Pediatrie, un singur doctor s-a prezentat.

Atât medicii pediatri slătineni, cât şi părinţii copiilor care ajung la spital au subliniat în repetate rânduri necesitatea înfiinţării acestei structuri.
 
Astfel, conducerea unităţii medicale a demarat procedura înfiinţării UPU Pediatrie. În perioada următoare va fi efectuat un studiu de fezabilitate privind spaţiul care va găzdui noul compartiment, unde vor ajunge toţi copiii ce au nevoie urgent de îngrijri medicale de specialitate. UPU Pediatrie va funcţiona la parterul Blocului Materno-Infantil, acolo unde există deja Camera de gardă. Totul trebuie să fie gata până la începutul anului viitor, când vor fi solicitate avizele de la Ministerul Sănătăţii.

Graţie proiectului derulat de CJ Olt, Spitalul Slatina are o secţie modernă de Pediatrie. Lucrările au fost finalizate la începutul anului trecut, iar copiii ce au nevoie de îngrijiri medicale beneficiază de condiţii hoteliere superioare. Spaţiile de la etajele şapte şi opt au fost regândite pentru nevoile micuţilor şi adus mobilier nou. Pediatrii slătineni au reuşit să creeze un Compartiment pentru internări de zi, dar şi un spaţiu de joacă pentru micuţi.

Comentarii

Redacţia

2019-11-29 14:03:18

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...