Comunitate

2021-04-16, 13:18:00

Un restaurant din Balş, cinci magazine din Izbiceni şi Corabia şi un centru de ambalat ouă din Stoicăneşti, amenzi de peste 36.000 de lei

DSVSA Olt a continuat seria verificărilor în perioada premergătoare Paştelui. Astfel, un restaurant din Balş, trei magazine alimentare din Izbiceni, două magazine de desfacere peşte din Corabia şi un centru de ambalare ouă din Stoicăneşti a fost amendate de către inspectorii sanitar-veterinari, pentru mai multe nereguli.

Potrivit unui comunicat de presă remis de DSVSA Olt, sancţinile contravenţionale au fost aplicate pentru că spaţiile, utilajele şi echipamentele de lucru erau neigienizate, expunerea peştelui la vânzare se făcea fără respectarea condiţiilor de protecţie faţă de mediul exterior, etichetarea era necorespunzătoare, supraaglomerarea spaţiului de comercializare şi a agregatelor frigorifice, care erau şi neigienizate şi nu aveau temperatura monitorizată.

„Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Olt a realizat în perioada 22 martie - 6 aprile 2021, acţiuni de control oficial și măsuri de supraveghere sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor pentru a asigura comercializarea unor alimente sigure şi pentru prevenirea apariţiei toxiinfecţiilor alimentare. Controalele s-au desfăşurat inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Au fost situaţii în care s-au efectuat controale în echipe mixte, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Olt, care au acţionat în târguri, pieţe şi în trafic asupra transporturilor de animale, produse de origine animală şi nonanimală. Au fost depistate abateri de la normele sanitare veterinare fiind aplicate nouă avertismente conform OG 2/2001, cu modificările şi completările ulterioare şi şapte sancţiuni contravenţionale conform H.G. 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în valoare toatală de 36.800 lei”, arată DSVSA Olt.

Comentarii

Redacţia

2021-04-16 13:18:00

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...