Sănătate

2019-03-13, 15:58:33

Un singur laborator de analize acreditat de CAS Olt, în Balş. Zeci de persoane stau la cozi interminabile pentru analize medicale gratuite

Bălşenii îşi pot face analize medicale gratuite la un singur laborator. Copii şi bătrâni se aşează la cozi interminabile de la primele ore ale dimineţii. Reprezentanţii CAS Olt cunosc situaţia din oraşul de pe Olteţ, dar nu pot rezolva această problemă atâta timp cât un alt laborator nu solicită acreditarea.

Un pensionar din Balş spune că a fost nevoit să nu îşi ia tratamentul de inimă până aproape de prânz, doar ca să îi poată fi recoltate probe de sânge în vederea efectuării unor analize medicale.

„Din două laboratoare aflate în relaţie contractuală cu CAS Olt, unul s-a desfiinţat anul trecut. În cel al spitalului se fac analize doar pentru pacienţii internaţi. Există un singur laborator, iar la ora 5 dimineaţă sunt pensionari şi copii care aşteaptă. La 11.30 se mai fac recoltări, ca să fie lumea mulţumită, dar fondurile se termină foarte repede. Eu nu pot să stau până la prânz fără să-mi iau tratamentul de inimă, doar ca să mi se ia o probă de sânge”, spune pensionarul bălşean.

Cei de la CAS Olt cunosc situaţia din oraşul Balş, însă nu pot interveni.

„Este o problemă în Balş. Din păcate, au fost două laboratoare acreditate, plus ambulatoriul spitalului, însă unul s-a închis. Fondurile care erau alocate acelui laborator se impart în mod egal celorlalte laboratoare din judeţ. Încalc legea dacă dau fondurile laboratorului desfiinţat celuilalt care mai există. Ca să fie un alt laborator în Balş, trebuie să vină cineva cu o solicitare pentru acreditare. Sperăm ca în viitorul contract să mai avem un laborator în Balş, pentru că ştim ce este acolo, că nu fac faţă solicitărilor”, a spus preşedintele CAS Olt, Florin Ciocan.

Comentarii

Redacţia

2019-03-13 15:58:33

Conținutul website-ului www.gazetanoua.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea Gazeta Nouă. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa office@gazetanoua.ro

loading...